latinica  ћирилица
25/06/2016 |  10:42 ⇒ 10:42 | Autor: SRNA

Bratunac- Bogata ponuda i sadržaji Sajma

Bratuncu je na gradskom trgu nastupila novosadska grupa "Garavi sokak" u kulturnom dijelu programa desetog Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline 2016".
Bratunac: "Dani maline" - Foto: SRNA
Bratunac: "Dani maline"Foto: SRNA

Više od dvije hiljade posjetilaca sinoć je uživalo u muzici i lijepoj večeri.

Prema tvrdnji organizatora, juče je sajamske štandove obišlo više od 1.200 posjetilaca, a neki izlagači rasprodali su većinu proizvoda koje su izložili.

Načelnik za privredu bratunačke opštine Radenko Radović izjavio je Srni da na 65 štandova svoje proizvode i usluge predstavlja više od 70 izlagača iz Republike Srpske, Srbije i FBiH, te da je bogata sajamska ponuda, ali i drugi sadržaji sajma.

Ovaj dvodnevni sajam danas se nastavlja.

Ove godine veoma je izraženo interesovanje i izlagača i građana odnosno poljoprivrednika za sajam.

Osim izložbenog dijela, u okviru ovog sajma danas će biti organizovana stručna predavanja za malinare i pčelare, biće priređena kinološka izložba i izvlačenje nagrada za posjetioce sajma, a na zatvaranju će biti proglašeni najuspješniji izlagači.

Organizator "Dana maline" je opština Bratunac, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, međunarodne organizacije "Ker internešenel", UNDP-a i Јapanske agencije za međunarodni razvoj.