latinica  ћирилица
25/06/2016 |  14:48 ⇒ 26/06/2016 | 09:52 | Autor: RTS

Vučić i Muhika o jačanju saradnje

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je bivšeg predsjednika Istočne Republike Urugvaj Hosea Muhiku sa kojim je razgovarao o potrebi uspostavljanja jačih odnosa Srbije i zemalja Јužne Amerike, ne samo političkih, već i obimnijih ekonomskih, za koje postoje velike mogućnosti.
Hose Muhika i Aleskandar Vučić - Foto: TANЈUG
Hose Muhika i Aleskandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić i Muhika su razgovarali o potrebi poštovanja i očuvanja vrednosti savremenog društva, a to moraju da budu sloboda i nezavisnost suverenih zemalja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić je zato izrazio divljenje za slobodarsku borbu koju je Muhika vodio u svojoj zemlji i rekao da je Srbija uvijek umjela i da će umjeti da ljubomorno čuva svoju suverenost i nezavisnost.

Dvojica sagovornika razmijenili su mišljenja i o aktuelnim međunarodnim pitanjima, posebno poslije Bregzita - odluke o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Srpski premijer i bivši urugvajski predsjednik razgovarali su i o potrebi uspostavljanja jačih odnosa Srbije i zemalja Јužne Amerike, ne samo političkih, već i obimnijih ekonomskih odnosa, za koje postoje velike mogućnosti.

Muhika je poznat i kao "najsiromašniji predsjednik na svijetu", jer je 90 odsto svojih primanja davao siromašnima.

Muhika je bio predsjednik Urugvaja od 2010. do 2015. godine, a kad mu je istekao mandat imao je podršku čak 65 odsto građana.