latinica  ћирилица
27/06/2016 |  08:16 ⇒ 08:39 | Autor: TANЈUG

Na skupu neonacista u Sakramentu desetoro povrijeđeno (VIDEO)

Najmanje deset ljudi je povrijeđeno tokom skupa ispred Kapitola u Sakramentu, u američkoj saveznoj državi Kalifornija, kad su se članovi rasističke grupe sukobili sa učesnicima kontramitinga, javili su danas američki mediji.
Sukob sa neonacistima u Sakramentu - Foto: AP
Sukob sa neonacistima u SakramentuFoto: AP

Sukobi su izbili sinoć tokom skupa u organizaciji Tradicionalne radničke partije, koja se često opisuje kao neonacistička grupa, prenio je Rojters.

Јedna ženska osoba i devet muškaraca je zadobilo "višestruke ubode nožem i posjekotine", saopštila je lokalna vatrogasna služba na Tviteru.

Nije poznato da li povrijeđeni, koji su stari od 19 pa sve do 58 godina, pripadaju neonacističkoj grupi ili su pristalice antifašističkog pokreta Antifa, koji je organizovao kontramiting.

Od ukupno deset povrijeđenih, njih dvoje je u kritičnom stanju, rekao je za agenciju AFP portparol vatrogasne službe Sakramenta Kris Harvi.

Do sukoba je došlo kad se oko 25 neonacista, koji su imali dozvolu da protestuju na stepenicama Kapitola sa zapadne strane, sukobili sa više od 150 anarhista i antifašista, navode lokalni mediji.

Na video snimkama i fotografijama tog sukoba se vidi kako neki učesnici skupa zamahuju drvenim palicama, dok drugi bacaju kamenice.