latinica  ћирилица
27/06/2016 |  10:56 | Autor: TANЈUG

Hernandes: Kuba principijelna u odbrani prava Srbije

Kuba je principijelna u odbrani prava Srbije na očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, poručio je danas predsednik parlamenta te zemlje Huan Esteban Laso Hernandes poslije sastanka sa predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.
Gojković sa delegacijom Narodne skupštine Kube - Foto: TANЈUG
Gojković sa delegacijom Narodne skupštine KubeFoto: TANЈUG

"Moja posjeta Srbiji realizuje se sa čvrstom namjerom da se nastavi politički dijalog na najvišem nivou i da se pruži doprinos unaprijeđenju veza i saradnje. Ponavljam još jednom naš princijpijelni stav u odbrani prava Srbije na očuvanju svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i prava da na odlučivanje o sopstvenoj sudbini", istakao je predsjednik parlamenta Kube na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Gojković.

On se zahvalio Srbiji na podršci u korist ukidanja blokade Kube, koju SAD još drže na snazi, navodeći da postojeći odnosi Kube i Srbije, nakon 73 godine od uspostavljanja diplomatskih odnosa, sve više napreduju.

Rekao je i da mu je velika čast što je prihvatio poziv predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković da posjeti Srbiju, što je dogovoreno prilikom njene prošlogodišnje posjete Kubi, kada je potpisan sporazum o saradnji dva parlamenta.