latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:05 | Autor: TANЈUG

London: Јoš tri člana Laburista uskratilo podršku Korbinu

Јoš tri britanska poslanika iz redova opozicione Laburističke stranke podnijelo je danas ostavke na pozicije u "vladi iz sijenke" i time uskratilo podršku lideru te stranke DŽeremiju Korbinu.

Time je broj članova Laburista koji su napustili Korbinovu "vladu iz senke" porastao na 14, nakon što je juče to uradilo njih 11, prenio je Rojters.

Korbin odolijeva pritiscima da podnese ostavku na mjesto lidera Laburističke stranke, što od njega traži jedan dio članstva zato što je, kako navode, nedovoljno ubjedljivo vodio kampanju za ostanak Britanije u EU i sumnjaju u njegovu sposobnost da dovede partiju do pobjede na sljedećim izborima.

Korbin je, međutim, juče izjavio da žali što je nekoliko članova partije podnelo ostavke poslije odluke na referendumu da Britanija izađe iz EU, ali da ne namjerava da podnese ostavku.

"Žalim zbog ostavki, ali neću izdati povjerenje onih koji su glasali za mene, ili miliona pristalica širom zemlje kojima su laburisti potrebni da bi ih predstavljali", naveo je Korbin u saopštenju.