latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:15 | Autor: vecernjenovosti

Konte: Nema predaje protiv Španaca

Selektor Italije Antonio Konte rekao je da se njegovi fudbaleri neće predati protiv Španije i da će učiniti sve da pobijede rivala i plasiraju se u narednu rundu.

- Veoma poštujemo Španiju pošto znamo da je to jedna od najboljih reprezentacija na sveijtu i jedan od favorita da osvoji trofej. Radili smo, spremni smo. Nećemo biti žrtveni jaganjci i Španija će morati da dokaže da je bolja od nas - rekao je Konte na konferenciji za novinare.

Italija i Španija će se sastati u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Konte je rekao da se neće kajati ako Španija na terenu pokaže da je bolja.

- Nema razloga da žalim u tom slučaju. Ako dokažu na terenu da su bolji od nas, prvi ću da im aplaudiram. U svakom drugom slučaju želim pobjedu - istakao je Konte i dodao da obična igra protiv Španije neće biti dovoljna, već da Italija mora da odigra iznad svojih mogućnosti.

- Imam grupu izuzetnih mladića koji su spremni na tešku borbu. Ništa nije nemoguće, niti će biti lako - naveo je Konte.

Kapiten Italije Đanluiđi Bufon rekao je da ga zanima samo prolaz u četvrtfinale.

- Nema sumnje da je Španija najbolji tim na svijetu jer je osvojila sve što se može osvojiti. Italija je jedina ekipa koja je činila štetu Španiji posljednjih godina i ubijeđen sam da to možemo opet da učinimo - rekao je Bufon.

Utakmica će se igrati u ponedjeljak od 18.00 na stadionu Francuska u Sen Deniju.