latinica  ћирилица
27/06/2016 |  12:29 | Autor: TANЈUG

Zlatni vaterpolisti stigli u Beograd

Najbolji vaterpolisti Srbije stigli su Beograd iz Kine gdje su četvrti put uzastopno osvojili trofej u Svjetskoj ligi i poručili da ne žele euforiju uoči Olimpijskih igara u Riju i "napad" na jedino zlato koje im nedostaje.
Vaterpolo reprezentacija Srbije - Foto: Getty Images
Vaterpolo reprezentacija SrbijeFoto: Getty Images

- Teško je donositi zaključke jer je pripremni period pred Olimpijske igre. Bilo je teško, za šest dana isto toliko utakmica, drugačija klima.. Tek nas čeka najteži dio i idemo u Rio sa najvećim mogućim željama - rekao je Filipović novinarima odmah nakon dolaska iz Kine na aerodrom Nikola Tesla.

Filipović ističe da timu nije potreban dodatan pritisak i pompa pred jedino takmičenje na kojem sadašnjoj generaciji nedostaje zlato.

- Bez ikakve euforije nastavljamo dalje, nije nam potrebna prevelika medijska pažnja. Reprezentacija SAD najviše je napredovala, rastu u formi, iako se u finalu to nije vidjelo. Možda je došlo do umora, vjerujem da će imati važnu ulogu u Riju - poručio je jedan od najboljih vaterpolista svijeta.

Kapiten Živko Gocić rekao je da je reprezentacija još gladna zlatnih medalja.

- Navikli smo ljude u Srbiji za uspjehe, ali mi se tako ne osjećamo. Imali smo super provjere u Kini, ali ne vjerujem da će biti ovolika razlika u Riju, već žestoka i velika borba - poručio je Gocić.

Gocić je pohvalio mlađe saigrače i dodao da su ponašanjem i igrom opravdali povjerenje.

Srpske vaterpoliste ispred Saveza dočekali su predsjednik Saveza Milorad Krivokapić i Darko Udovičić.