latinica  ћирилица
27/06/2016 |  18:39 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Nema referenduma o EU dok me ne pobijede na izborima

Mandatar Aleksandar Vučić ponovio je danas da je Srbija na evropskom putu, poručivši da o tome neće biti referenduma, a da oni koji žele referendum moraju da ga pobijede na narednim izborima.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

“Kod nas nema referenduma, izbori su bili referendum. O tome nek razmišljaju ako pobijede za četiri godine“, poručio je Vučić aludirajući na nedavno održan referendum u Velikoj Britaniji gdje je pobijedila opcija za napuštanje evropskog bloka.

On je, nakon radnog ručka sa članovima Američke privredne komore, poručio da će Vlada Srbije nastojati da polako, ali sigurno, nedvosmisleno, gura zemlju naprijed, i da “ćemo uskoro moći da se hvalimo boljim rezultatima nego što ih imaju mnoge zemlje EU“.

“Јa ne volim zaklinjanja `druže Tito`...Ali Srbija će biti na evropskom putu“, rekao je on.

Vučić je izjavio da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, a da svako u državi ima pravo da organizuje skupove za NATO ili protiv NATO-a ili za saradnju ili protiv saradnje sa Rusijom.

Na pitanje novinara da komentariše to što Centar za evroatlantske studije organizuje skup o NATO-u sutra, na Vidovdan, Vučić je rekao da svako ima pravo da organizuje skupove kakve hoće.

“Nemam nikakav problem sa tim. Naša zemlja je skupštinskom deklaracijom potvrđeno vojno neutralna i takvu politiku ćemo da nastavimo. Svako ima pravo da se izjašnjava, i ovi koji su za politiku bliže Rusima, i oni bliže NATO-u“, rekao je Vučić.

On je istakao da je politika Vlade Srbije vojna neutralnost uz očuvanje dobrih odnosa sa svima u svijetu i otvorenost prema svijetu.