latinica  ћирилица
28/06/2016 |  08:35 ⇒ 10:58 | Autor: Agencije

Ilidža- U pucnjavi s policijom ubijen Nedim Delić

Јedna osoba je ubijena u sinoćnjoj pucnjavi koja se dogodila u naselju Ilidža u Sarajevu, potvrdio je Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U pucnjavi na Ilidži u blizini kružnog toka ubijen je Nedim Delić (1991.) iz Sarajeva, prenose federalni mediji. Ubijeni i još tri osobe osobe su prethodno opljačkali prodavnicu Amko komerc u naselju Vogošća oko jedan čas, a onda počeli da bježe.

Policijske patrole su pokrenule potjeru za automobilom u kojem su se nalazili pljačkaši, te ih sustigli na kružnom toku na Butmirskoj cesti. Pljačkaši su napustili vozilo i pobjegli u krug skladišta poslovnice Elektrodistribucije Ilidža.

Tokom hapšenja pljačkaša došlo je do razmjene vatre, a jednu osobu je pogodio policajac, dok su tri uhapšene. Zbog sumnje da su počinili djela teške krađe, organiziranog kriminala i napada na službenu osobu uhapšeni su B.A. (1987) i B.Ј. (1994) obojica iz Sarajeva, dok je u bjekstvu bio DŽ.S. (1991) koji je jutros pronađen i uhapšen, a ranjen je u nogu, saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Tokom uviđaja pronađena je automatska puška, pištolj i fantomke.

Uviđajem rukovode tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a KS i sudski vještak.