latinica  ћирилица
28/06/2016 |  11:27 ⇒ 11:31 | Autor: SRNA

"Mirna reakcija na poruke iz Srebrenice je znak promišljene politike"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da njegova mirna reakcija na poruke iz Srebrenice nisu znak slabosti, već znak promišljene politike, jer su za napredak Srbije potrebni stabilnost i mir u regionu.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je naglasio da je to juče nastojao da objasni i odanim prijateljima i najbližim saradnicima iz stranke koji su smatrali da je trebalo oštrije da reaguje na poruke da je nepoželjan na komemoraciji u Srebrenici.

"Pokušao sam da sa njima razgovaram, da im objasnim da nije naša slabost u tome što ne odgovaramo na tuđe ružne gestove, nekada i nepristojne, nekada i na primitivne napade iz pojedinih sredina u regionu, već je u tome naša snaga", rekao je premijer novinarima na beogradskom aerodromu.

Prema njegovim riječima, Srbiji je važno da ima stabilnost da bi nastavila sa uspješno započetim reformama koje niko ne može da ospori.

"Ali, pitanje je da li mi to možemo ako nemamo stabilnost. Zato je ona nama važna, da budemo mirni, da ne dopustimo da budemo uvučeni ni u političke niti bilo koje druge konfrontacije", smatra Vučić.