latinica  ћирилица
28/06/2016 |  12:00 ⇒ 12:01 | Autor: SRNA

Јunker Britancima: Zašto ste ovdje?

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Јunker upitao je poslanike iz britanske partije UKIP zbog čega prisustvuju današnjoj sjednici Evropskog parlamenta na kojoj će se razgovarati o posljedicama odluke britanskih građana da napuste Uniju.

U obraćanju parlamentu Јunker je istakao da se mora poštovati britanska demokratija i način na koji Britanci izražavaju svoj stav, što su slabim aplauzom pozdravili prisutni članovi UKIP-a.

- Ovo je posljednji put da ovdje aplaudirate i donekle sam iznenađen da ste tu. Vi se borite za izlazak. Britanski narod je glasao za odlazak iz Unije. Zašto ste ovdje? - nastavio je Јunker.

On je rekao da se neće izvinjavati zato što je "tužan" zbog rezultata britanskog referenduma i dodao da on nije robot, odnosno sivi birokrata.

Predsjednik Evropske komisije pozvao je Britaniju da brzo objasni šta želi od EU u novoj vezi, ali insistira na tome da je svom osoblju naložio da ne započinje preliminarne razgovore sa britanskim zvaničnicima dok London ne pokrene mehanizam za napuštanje EU.