latinica  ћирилица
28/06/2016 |  21:09 | Autor: B92

Serena preko Amre Sadiković do drugog kola Vimbldona

Najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je u prvom kolu pobijedila Amru Sadiković iz Švajcarske sa 6:2 i 6:4.

Amerikanka se prlilično mučila protiv 148. teniserke na WTA rang listi koja je do glavnog žrijeba došla kroz kvalfikacije.

Serena Vilijams se najviše mučila na servisu, ali je i pored toga uspjela da odigra dovoljno dobro da zabilježi svoju 80. pobjedu u karijeri na Vimbldonu i plasira se u drugo kolo.

"Nikada nikoga ne potcjenjujem. Bio je ovo jedan zaista dobar meč i mislim da nije bio teži od onoga što sam očekivala. Definitivno je bio težak, ali ja uvijek očekujem da će protivnice igrati na svom najvišem nivou", rekla je Vilijamsova, koja je upisala četiri "as" udarca i čak pet duplih grešaka.

Na pitanje novinara šta je danas bilo dobro u njenoj igri protiv Sadikovićeve, ona je rekla da je zadovoljna zbog "dobre i brze" igre na početku meča.

Od osvajanja prošlogodišnjeg Vimbldona, Serena Vilijams je imala dosta muka na grend slemovima. Prošle godine poražena je u polufinalu Јu-es opena, a ove godine u finalima Otvorenog prvenstva Australije i francuskog Rolan Garosa. Njoj je potreban još jedan grend slem trofej kako bi se izjednačila s legendarnom Štefi Graf po osvojenim titulama na najvećim turnirima (22).