latinica  ћирилица
29/06/2016 |  13:20 ⇒ 16:21 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske uputili saučešće povodom napada u Istanbulu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas, u ime građana Srpske i u svoje ime, telegram saučešća predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu povodom terorističkog napada na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu.

"Užasnuti ovom strašnom tragedijom koja je zadesila narod Turske, Republika Srpska najoštrije osuđuje ovaj teroristički akt i u potpunosti daje podršku globalnoj borbi protiv terorizma koji je postao prijetnja cijelom svijetu i koji na najsuroviji način odnosi živote nevinih ljudi", navodi se u telegramu saučešća predsjednika Srpske.

Dodik je zamolio Erdogana da porodicama nastradalih prenese izraze iskrenog saučešća zbog bola koji ih je zadesio.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas, u ime građana Srpske i u svoje ime, telegram saučešća predsjedniku Vlade Turske Binaliju Јildirimu i porodicama nastradalih u terorističkom napadu u Istanbulu.

"Sa velikom tugom i žaljenjem primili smo vijest o brutalnom napadu na međunarodnom aerodromu u Istanbulu, u kome su poginule i povrijeđene desetine nevinih ljudi. Najoštrije osuđujemo ovaj teroristički akt koji nas ponovo, na najgrublji i najsvirepiji način, opominje da borba protiv terorizma mora biti zajednički prioritetni zadatak", navedno je u telegramu.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća ambasadoru Republike Turske u BiH DŽihadu Erginaju, predsjedniku turskog parlamenta Ismailu Kahramanu i porodicama stradalih u terorističkom napadu na aerodrom u Istanbulu.

"U ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje lično ime, upućujem Vam iskreno saučešće povodom terorističkog napada na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu. Molim Vas da prenesete iskrene riječi saučešća predsjedniku Velike narodne skupštine Republike Turske Ismailu Kahramanu i svim poslanicima u turskom parlamentu, narodu Turske, a posebno porodicama stradalih u gnusnom terorističkom zločinu", navodi se u telegramu koji je predsjednik Narodne skupštine uputio turskoj ambasadi u BiH.

U sinoćnjem terorističkom napadu na aerodromu "Ataturk" ubijena je 41 osoba, a ranjene 239.