latinica  ћирилица
29/06/2016 |  14:12 | Autor: SRNA

Zoran Stevanović kandidat SNSD-a, DNS-a i SP za gradonačelnika Zvornika

Zajednički kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Zvornika na oktobarskim izborima biće sadašnji gradonačelnik Zoran Stevanović.
Zvornik: Zajednički kandidat SNSD i DNS za gradonačelnika opštine -
Zvornik: Zajednički kandidat SNSD i DNS za gradonačelnika opštine

Sporazum o saradnji i podršci zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Zvornika potpisali su danas predsjednici gradskih odbora SNSD-a Lazar Prodanović, DNS-a Spomenka Stevanović i SP-a Vladimir Mijatović.

Stevanovićeva je istakla da je potpisivanje sporazuma samo nastavak saradnje ove tri političke partije koji je obilježen nizom dobrih rezultata i gradonačelnika Stevanovića i ove koalicije.

"Ne smijemo zaboraviti da je u tom periodu bilo mnogo teškoća, kao što su svjetska ekonomska kriza, poplave, te teroristički napad na Policijsku stanicu", podsjetila je Stevanovićeva i naglasila da se u toj situaciji gradonačelnik ponio vrlo razumno, racionalno i odgovorno, sačuvavši mir i stabilnost u Zvorniku.

Ona je naglasila da je sigurna da će koalicija SNSD, DNS i SP na lokalnim izborima postići dobar rezultat, da će Stevanović ubjedljivo pobijediti i da će ova koalicija imati sigurnu i komotnu većinu u Gradskoj skupštini.

Prema njenim riječima, ova koalicija će u narednom periodu raditi još više i bolje, a prioriteti će biti efikasna lokalna uprava, obezbjeđivanje uslova za bolje poslovno okruženje i samim tim veće zapošljavanje, dalja infrastrukturna izgradnja, veća podrška poljoprivrednim proizvođačima - jednom riječju bolji život za sve građane grada Zvornika.

Mijatović je istakao da je potpisivanjem sporazuma ozvaničeno ono što su kao koalicija i do sada radili, te da su sve tri partije na svojim organima donijele odluku da podrže aktuelnog gradonačelnika kao zajedničkog kandidata za gradonačelnika i u narednom četvorogodišnjem periodu.

"Dogovor je da nastupamo u samoj predizbornoj kampanji u duhu koalicione saradnje da bismo ostvarili što bolji rezultat i da poslije izbora imamo jaku skupštinsku većinu gđe bi mogli da realizujemo planske zadatke i ciljeve u narednom periodu", naveo je Mijatović.

On je dodao da će koalicija raditi na što većem uključivanju omladine u realne životne tokove, otvaranju novih radnih mjesta i obezbjeđivanju uslova za bolji život.

Prodanović je napomenuo da je potpisivanje sporazuma logičan nastavak saradnje iz prethodna dva mandata i više.

"U Zvorniku očekujemo apsolutnu pobjedu našeg kandidata za gradonačelnika, kao i izborne rezultate koji će nam omogućiti većinu u Gradskoj skupštini kako bismo bili u situaciji da kompletan sporazum implementiramo", rekao je Prodanović.

On je naglasio da ima mnogo pitanja na kojima će koalicija zajedno raditi u interesu grada, od poboljšanja kompletnog ambijenta, za veći broj zaposlenih, na razvoju infrastrukture, poboljšanju niza segmenata od interesa za građane i poboljšanja ekonomsko-socijalne situacije svih građana.

Prodanović je rekao da je koalicija SNSD, DNS i SP opredijeljena za zajednički interes, ne samo na razvoju Zvornika, nego i na nivou institucija Republike Srpske i BiH, kao i dobru saradnje u regionu.

Stevanović je izrazio zahvalnost koalicionim partnerima za podršku. "Pred nama je još mnogo izazova. U narednom mandatu dugujemo ovom gradu rješavanje parking mjesta, jeftinije grijanje našim sugrađanima i još mnogo toga", rekao je Stevanović.

Ističući da je u narednom periodu pred ovom koalicijom vraćanje još institucija u grad Zvornik, Stevanović je rekao da će DNS, SP i SNSD uspjeti da u mandatu na koji će zajedno stupiti 2. oktobra urade još mnogo toga kako bi Zvornik bio grad u pravom smislu te riječi.

"Smatram da je pobjeda ove koalicije na oktobarskim izborima neupitna i da će nastaviti da radi na planiranim projektima", naglasio je Stevanović.