latinica  ћирилица
29/06/2016 |  14:20 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

Apoteka Semberija duguje 4,8 miliona KM

Novo rukovodstvo gradske apoteke Semberija u Bijeljini zateklo je dug od 4,8 miliona KM, izjavila je v.d. direktora apoteke Aleksandra Ostojić.
Lijekovi - Foto: RTRS
LijekoviFoto: RTRS

Ova apoteka posluje kao javna zdravstvena ustanova sa sedam apoteka i jednom apotekarskom stanicom, a svi poslovni prostori su zakupljeni, navela je Ostojićeva, i dodala, da je zakup prostora za apoteku u Ugljeviku plaćen unaprijed 178.000 KM do 2030. godine, a avansno je i Administrativnoj službi Bijeljine plaćeno za zakup prostora u kojem rade dvije gradske apoteke.

Smjenu rukovodstva u gradskoj apoteci koja posluje sa gubitkom izvršila je nova skupštinska većina u Bijeljini koju od maja vode stranke okupljene oko SNSD-a.

Ostojićeva je navela da je primopredaja izvršena početkom juna, a presjek stanja napravljen je sa 31. majem.

- U prvih pet mjeseci ove godine gubitak je 321.000 KM, a nijedna apoteka u ovom periodu nije poslovala pozitivno - rekla je Ostojićeva novinarima.

Prema njenim riječima, zatečeni lageri su neopravdano veliki i sa zalihama nekonkuretne robe, a asortiman u apotekama je vrlo ograničen. Najavila je da problem neće rješavati otpuštanjem radnika, kojih je u ovoj apoteci 41, ni smanjivanjem njihovih plata, nego osavremenjavanjem rada, povećanjem obima posla i upošljavanjem kadra.

Planiran je i prelazak apoteka na rad otvorenog tipa koji je pristupačniji pacijentima, racionalizacija lagera, obezbjeđivanje boljeg asortimana lijekova i medicinskih sredstava, te akcije promocija.