latinica  ћирилица
29/06/2016 |  18:02 | Autor: SRNA

Nastavak suđenja Radončiću 13.jula

U nastavku suđenje Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću, koji se terete za ometanje rada pravosuđa, svjedoka Tužilaštva BiH Azru Sarić danas je ispitivala Mirna Delalić, branilac Šahmanove.
Fahrudin Radončić - Foto: RTRS
Fahrudin RadončićFoto: RTRS

Nakon suđenja, koje je i ovoga puta bilo zatvoreno za javnost, Delalićeva je rekla novinarima da nije završila saslušanje Sarićeve i da će ono biti nastavljeno na sljedećem pretresu koji je zakazan za 13. jul.

"Odbrana je izvršila svoju dužnost i ispitala svjedoka na sve one okolnosti i činjenice koje smatramo relevantnim, te smo ukazali na sve kontradiktornosti u njenom svjedočenju", rekla je Delalićeva.

Šef tima Radončićeve odbrane Asim Crnalić izjavio je da su prije deset dana podnijeli prijedlog Sudu BiH da se Radončiću, zbog njegovog političkog položaja, ukinu mjere zabrane putovanja i mjere povremenog javljanja u policijsku stanicu.

Radončiću se, zajedno sa Bakirom Dautbašićem, Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem, sudi pred Sudom BiH zbog udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Nastavak suđenja zakazan je za 13. jul.