latinica  ћирилица
04/07/2016 |  16:00 | Autor: B92

Federer novim rekordom do četvrtfinala

Federer je u četvrtoj rundi savladao Stiva DŽonsona sa 6:2, 6:3, 7:5 čime je ostvario 306. pobjedu na Gren slemovima.

Švajcarac se na taj način izjednačio na prvom mjestu vječne liste sa Martinom Navratilovom, pa će se već sljedećom osamiti na čelu.

On će se u borbi za polufinale sastati sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem kojem je Kei Nišikori, zbog povrede rebara, predao meč pri rezultatu 6:1, 5:1.

Federeru nije bilo potrebno mnogo da pročita igru protivnika – u prvih pet gemovaa nije bilo prevelikih uzbuđenja, ali je već sredinom prvog seta Švajcarac krenuo da čita servise. U šestom je bio strpljiv, poslije prve propuštene šanse izborio se za drugu i preuzeo kontrolu nad mečom.

Rodžer je igrao na veoma visokom nivou u tim trenucima, drugim brejkom je završio set, da bi već u ranoj fazi drugog ponovo oduzeo servis rivalu. Taj mu je bio dovoljan da povede 2-0 i dođe na set do trijumfa.

DŽonson se probudio tek u trećem dijelu igre i prvi došao do prednosti, ali je Federer uzvratio ribrejkom i otišlo se u neizvijesnu završnicu. Ipak, Amerikanac nije izdržao i sedmostruki šampion trećeg Gren slema je prelomio meč koji je trajao nešto više od sat i po vremena.