latinica  ћирилица
06/07/2016 |  10:14 ⇒ 10:14 | Autor: B92

Federer: Nije samo meni laknulo zbog Novakovog poraza

Treći teniser svijeta Rodžer Federer rekao je da nije samo njemu laknulo što je Novak Đoković ispao sa Vimbldona.

Na pitanje da li mu je lakše što na turniru više nema Đokovića, Federer je odgovorio:

"Da, ali nije samo meni. Svima je lakše", rekao je Rodžer i nastavio.

"To je logično, znači da više ne morate da pobijedite nekoga ko je imao toliko uspjeha na Gren slemovima u posljednje vreijme. I dalje je dug put, ali je svima malo laknulo. Bilo je to veliko iznenađenje".

Sa njim se saglasio i Marin Čilić sa kojim će se boriti za polufinale Vimbldona.

"I dalje je prerano, ali da, definitivno sam opušteniji kada vidim da Novak ne igra. Malo je lakše", nadovezao se Čilić.

Švajcarac i Hrvat do sada su se sastali šest puta, Federer vodi 5-1, ali je Marin dobio posljednji duel – bilo je to na US openu 2014. godine kada je razbio rivala sa 6:3, 6:4, 6:4.

"Ne vjerujem da će igrati ponovo toliko dobro, jer ono što se desilo u Njujorku je bilo na ekstremno visokom niovu. Ovoga puta očekujem da makar imam šanse protiv njega. Naravno da servir snažno i zbog toga će biti teško doći do brejk lopti protiv njega. Ipak, prvenstveno moram da se fokusiram na svoj servis i pobrinem se da nema mnogo prilika. Imam nekoliko ideja kako želim da riterniram", dodao je treći igrač na ATP listi.

On će u četvrtfinalu imati priliku da obori rekord po broju pobeda na Gren slemovima, ali je priznao da je ove godine imao malo sreće.

"Nisam izgubio set u prva četiri meča i to je bonus. Igrao sam sve mečeve na Centralnom terenu dok je napolju padala kiša. Ako na to dodate činjenicu da je Novak Đoković eliminisan iz moje strane žreba, možemo reći da je bilo sjajno putovanje", zaključio je Federer.