latinica  ћирилица
07/07/2016 |  17:05 ⇒ 18:23 | Autor: RTS

Vimbldon: Serena Vilijams prva finalistkinja (FOTO)

Serena Vilijams prva je finalistkinja Vimbldona. Ona je u polufinalu nadigrala Ruskinju Elenu Vesninu sa 2:0 po setovima 6:2, 6:0. Druga finalistkinja biće poznata nakon duela Venus Vilijams i Angelike Kerber.

Serena je ekspresno stigla do finala. Kakav-takav otpor Ruskinja je pružila u prvom setu, kada je uspjela da osvoji dva gema. U drugom setu apsolutna dominacija Amerikanke, koja nije dozvoila protivnici da osvoji gem. Meč je trajao 50 minuta.

Silovito je krenula Serena od samog starta, uz dva brejka brzo je došla do prednosti od 4:0. Nastavila je da pritiska servis protivnice, ali nije bilo više brejkova - 6:2 u prvom setu.

Serena Vilijams i Elena Vesnina (Foto:EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

 

U drugom setu na terenu je bila samo jedna teniserka. Serena je redom osvajala gemove, Ruskinja nije imala rješenja za raspoloženu protivnicu. Na kraju Amerikanka osvaja ovaj set bez izgubljenog gema.

Dovoljan je podatak da je protivnica uspjela da osvoji samo pet poena u cijelom setu i to na svoj servis. Drugi set je trajao samo 21 minut.

Serena se tako plasirala u svoje deveto finale na ovom turniru, a protivnica će joj biti bolja iz duela njene sestre Venus Vilijams i Nijemice Angelike Kerber.