latinica  ћирилица
08/07/2016 |  18:06 ⇒ 18:08 | Autor: RTS

Raonić prvi finalista Vimbldona (FOTO)

Kanadski teniser Miloš Raonić prvi je finalista Vimbldona. Poslije pravog maratona savladao je Rodžera Federera sa 3:2, po setovima 6:3, 6:7, 4:6, 7:5, 6:3 i imaće priliku da se bori za svoj prvi trofej u Londonu. Protivnik u finalu je bolji iz duela u kome se sastaju Britanac Endi Marej i Čeh Tomaš Berdih. Finale je na programu u nedjelju od 15.00 časova.
Miloš Raonić (Foto: epa/Andy Rain) -
Miloš Raonić (Foto: epa/Andy Rain)

Јedanaesti put je igrao polufinale i bio je na pragu jedanaestog finala Vimbldona, jednostavno, činilo se da Rodžer Federer ne zna da izgubi u polufinalu ovog turnira. Međutim, tako nije mislio Raonić. Nakon preokreta Švajcarca, uspio je da smogne snage da i on napravi preokret i na kraju poslije pravog maratona stigne do velike pobjede.

Miloš Raonić i Rodžer Federer (Foto: epa/Clive Brunskill Pool)

Raonić je bolje ušao u meč iskoristio je svoju prvu priliku i uspio da oduzme servis protivniku. Potom je kontrolisao svoj servis, redom osvajao gemove. Federer je pokušavao da uzvrati, ali je Kanađanin uspio da se odbrani i riješi prvi set u svoju korist.

Kako je vrijeme odmicalo Federer je biovao sve sigurniji, polako je preuzimao kontrolu igre i vrebao šansu. Tri vezane set lopte propustio je u desetom gemu na servis Raonića. Drugi set je riješen u taj-brejku. Švajcarac koristi poklon, duplu servis grešku, i dobija taj-brejk sa 7:3.

Federer je nastavio da dobrom igrom, a ključan je bio sedmi gem trećeg seta. Federer je napao servis Raonića, osvojio je dvije vezane brejk šanse, iskoristio je drugu i stekao prednost u trećem setu, 4:3. Potom Švajcarac rutinski privodi set kraju, 6:4.

Četvrti set donio je neizvjesnu borbu, oba tenisera su čuvala svoj servis, kako je set odmicao sve je veći bio pritisak na Raonića, koji je u nekoliko navrata uspio da odbije napade Federera.

Kanađanin je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je u 12. gemu. Federer je servirao za taj-brejk, međutim sa dvije vezane duple servis greške poklanja protivniku izjednačenje. Potom Raonić uspjeva da iskoristi treću brejk, odnosno, set loptu i dobije četvrti set sa 7:5.

U petom setu odlučujući je bio četvrti gem kada je Raonić uspio da oduzme servis Federeru. Potom je Kanađanin preuzeo sve konce igre u svoje ruke i lagano priveo set i meč kraju do konačnih 6:3 u petom setu.