latinica  ћирилица
19/07/2016 |  10:12 ⇒ 10:13 | Autor: Vijesti

Pol Pogba- fudbalska Evropa se sprema za rekordni transfer

Žoze Murinjo, novi trener "crvenih đavola", želio je Pogbu prošlog ljeta u Čelsiju, uskoro će ga dobiti u Mančester junajtedu.
Paul Pogba (foto: www.totalbarca.com) -
Paul Pogba (foto: www.totalbarca.com)

Čelnici Mančester junajteda spremaju se da upute zvaničnu ponudu Јuventusu za svog nekadašnjeg člana, Pola Pogbu, koja će iznositi 125 miliona evra.

Menadžer francuskog internacionalca, kontroverzni Mino Rajola, putuje danas u Mančester kako bi na licu mjesta saslušao šta "đavoli" nude njegovom klijentu. Engleski mediji pišu da će Pogba na "Old trafordu" godišnje zarađivati između 12 i 14 miliona evra.

Kako god, fudbalska Evropa sprema se za novi rekordni transfer. Kristijano Ronaldo je 2009. preošao iz Јunajteda u Real za 94 miliona evra, madridski klub je ponovo pomjerio granice dovođenjem Gareta Bejla iz Totenhema prije tri godina za ravno 100 miliona, a sada će rekorder postati engleski klub.

Žoze Murinjo, novi trener "crvenih đavola", želio je Pogbu prošlog ljeta u Čelsiju, sve su prillike da će ga dobiti u Mančester junajtedu.

"Pogba napušta Јuventus? Pred nama je dugo ljeto, ali ne bih isključio tu opciju", kazao je Rajola, koji je u fudbalskom svijetu poznat kao izuzetno vješt pregovarač.

Upravo zbog Rajolinih "dosadnih" insistiranja na detaljima pregovori će se vjerovatno odužiti neki dan, ali ni španski, ni italijanski mediji nemaju dilemu - Pogba će nakon četiri godine ponovo obući dres Јunajteda.

Francuz je stigao na "Old traford" 2011. kao veliki talenat Avra, ali je za jednu sezonu odigrao samo tri utakmice u prvom timu. Aleks Ferguson nije računao na njega i proslijedio ga je Јuventusu - i dan danas, to se smatra kao najveća trenerska greška legendarnog ser Aleksa.

Pogbin povratak u Mančester je samo prvi u "lancu" transfera. Јuventus će 94 od 125 miliona evra gotovo izvjesno iskoristiti za dovođenje Gonsala Iguaina iz Napolija. Toliko, naime, iznosi otkupna klauzula za argentinskog napadača i nema velikih pregovora - ko plati 94 miliona, može da vodi Pipitu sa "San Paola". A Јuventus je spreman...

"Staroj dami" je odlaskom Pogbe potreban novi zadnji vezni. Dva su kandidata - Portugalac Andre Gomeš iz Valensije i Srbin Nemanja Matić iz Čelsija.