latinica  ћирилица
19/07/2016 |  11:31 ⇒ 20:59 | Autor: B92

Zvezda igra sa Valetom, a misli na Ludogorec

Crvena zvezda dočekuje od 20.30 časova na stadionu 'Rajko Mitić' maltežansku La Valetu u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Crvena Zvezda - Foto: ilustracija
Crvena ZvezdaFoto: ilustracija

Najtrofejniji srpski klub se vratio u borbu za takmičenje koje je nekada osvajao poslije devet godina pauze, a prvi duel na Malti rešio je u svoju korist posle preokreta (2:1).

Iz beogradskog kluba očekuju dobru posjetu, pošto će ovo biti debi šampiona pred domaćom publikom, a ukoliko ekipa Miodraga Grofa Božovića porazi goste u narednoj rundi igraće sa boljim iz duela između podgoričke Budućnosti i Ludogoreca, gdje Bugari u Crnoj Gori brane trijumf od dva razlike iz prvog meča (2:0).

Grof kaže da njegovi fudbaleri ne smiju da se opuste protiv Valete jer im rezultat iz prve utakmice to ne dozvoljava.

"Igrači se neće opustiti jer još ne igramo sa Ludogorecom. Nismo završili posao iz drugog kola. Ne mogu ništa da očekujem osim pobjede. Ako smo mogli da pobijedimo na Malti, možemo i ovdje. Ne treba ih potcijeniti, niko nije za potcjenjivanje danas, pa ni oni. Imamo tu neku crtu da potcjenjujemo i zemlje i ljude i ekipe, ali ovo je takmičenje u kom nemate pravo nikoga da potcjenjujete. Podignuta je velika euforija oko ulaska u Ligu šampiona", rekao je Božović.

Trener Maltežana Pol Zamit kaže da veoma poštuje Crvenu zvezdu, ali da njegova ekipa nastupom na stadionu Rajko Mitić želi da zasluži poštovanje beogradskog kluba.

"Znamo da igramo protiv velikog kluba i dobre ekipe, ali to je za nas samo veći izazov. Mi veoma poštujemo Crvenu zvezdu kao velik klub, ali svojim nastupom i mi želimo da zaslužimo poštovanje našeg protivnika", rekao je Zamit.