latinica  ћирилица
19/07/2016 |  14:57 | Autor: TANЈUG

Trampov tim: Melanija nije plagirala dio govora Mišel Obame

Tim najvjerovatnijeg republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa negirao je danas da je njegova supruga Melanija preuzela dva pasusa, od riječi do riječi, iz govora koji je aktuelna prva dama SAD Mišel Obama održala na Konvenciji demokrata 2008. godine.
Melanija Tramp - Foto: Getty Images
Melanija TrampFoto: Getty Images

"Nije bilo prepisivanja govora Mišel Obame", rekao je menadžer Trampove kampanje Pol Manafort u intervjuu za Si-En-En, dodajući da je Melanija Tramp samo koristila "uobičajne riječi", prenijeo je AP.

Prema njegovim riječima, Melanija Tramp je bila svjesna da će njen govor biti pažljivo analiziran i ocijenio da su navodi da je ona preuzela dijelove govora Mišel Obame "jednostavno apsurdni".

Američki mediji su ranije danas objavili da je Trampova supruga plagirala prvu damu SAD u nekoliko rečenica, u govoru koji je održala na Konvenciji te stranke u Klivlendu.

Melanija je, kako prenose mediji, u nekoliko rečenica o lekcijama koje je ona naučila od svojih roditelja i važnosti njihovih lekcija za njeno iskustvo sa sopstvenom djecom, od riječi do riječi citirala govor Mišel Obame na Konvenciji demokrata 2008.

Agencija AP prenosi da je Melanija, bivša manekenka rodom iz Slovenije, te rečenice izrekla pri kraju desetominutnog govora koji je održala sinoć.