latinica  ћирилица
19/07/2016 |  16:30 ⇒ 17:30 | Autor: RTRS

Trebinjski vatrogasci dobili savremeno vozilo (VIDEO)

Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje spremno dočekuje požarnu sezonu.
Vatrogasno vozilo - Foto: RTRS
Vatrogasno voziloFoto: RTRS

Vatrogasci su dobili novo vatrogasno vozilo kojim će im pomoći da brže i efikasnije reaguju u slučaju požara. Nova cisterna kupljenja je sredstvima Vatrogasnog saveza Republike Srpske i Grada Trebinja.

Nakon 32 godine, trebinjski vatrogasci dobili su prvu novu cisternu. Sada će posao lakše obavljati, ističu vatrogasci, jer novo vozilo omogućava brže intervencije.

Vatrogasac Miljan Ninković kaže da im novo namjensko vozilo mnogo znači i da će olakšati posao, a istovremeno se nada da će vozni park biti obnovljen u potpunosti u narednim godinama zbog obima intervencija. 

Danko Vuković, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, ističe da je ova jedinica uvijek spremna za intervencije na ovadašnjem području.

Nova cisterna koštala je 280.000 KM koje su obezbijedili Vatrogasni savez Republike Srpske i Grad Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kaže da je ovo vozilo posljednja riječ tehnike koja omogućava brže i efikasnije gašenje požara i u gradu i na otvorenom.

Trebinjska vatrogasna jedinica ove godine dobila je vozilo za intervencije u slučaju saobraćajnih nesreća, kao i 33 kompleta opreme za vatrogasce.

Vuković se zahvalio Vatrogasnom savezu Srpske na pomoći u nabavci ovog vozila i i najavio da će dobiti i specijalno vozilo za gašenje šukskih požara sa dvije kabine kakvo do sada nisu imali u Trebinju, a neophodno im je za intervencije.

Novu opremu mogu očekivati i vatrogasci u Lastvi. Nova cisterna za ovu jedinicu trebalo bi da stigne već u novembru.