latinica  ћирилица
19/07/2016 |  16:44 ⇒ 19:30 | Autor: RTRS

U Dnevniku 2: Posao u institucijama BiH dobili "svjedoci i saradnici" u optužbama protiv vlasti Srpske?

Optužbe na račun vlasti u Republici Srpskoj, pa posao u zajedničkim institucijama BiH.

- Ovo je izgleda postao obrazac ponašanja predstavnika tzv. Saveza za promjene prilikom zapošljavanja bliskih saradnika u Savjetu ministara i državnim institucijama.

- Nakon Gordana Milinića, koji se "proslavio" aferom "kilogram zlata" i zato bio nagrađen direktorskom foteljom u Agenciji za unaprijeđenje stranih investicija BiH, u zajedničkim institucijama posao je dobio još jedan saradnik Tužilaštva. 

- Ministar bezbjednosti u SM BiH Dragan Mektić kao savjetnika i to sedmog po redu zaposlio je Andriju Kulića, bivšeg direktora "Pavlović banke", a koji je, prema riječima advokata Duška Tomića, saradnik Tužilaštva BiH upravo u predmetu "Pavlović banka".

- Da li je "posao u državnoj službi" nagrada Kuliću zbog dostavljanja Tužilaštvu "sumnjive" bankarske dokumentacije koja navodno tereti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika?

U Dnevniku 2 u 19.30 još gledajte:

- Politika ucjene preovladala u BiH – Mehanizam koordinacije i MMF su odvojena pitanja, zajednička poruka iz Srpske.

- Istražili smo - gdje je BiH na evropskom putu? Šta nakon SSP-a?

- U čijoj su ladici završila upozorenja Vlade Srpske o neprihvatljivosti Strategije transporta BiH? Zašto srpski predstavnici više vjeruju Ismiru Јusku, nego institucijama Srpske.?

- Kamen spoticanja u kolektivnom ugovoru - ko će plaćati sindikalne predstavnike – radnici ili poslodavci?