latinica  ћирилица
19/07/2016 |  20:16 | Autor: sputniknews.com

Boris DŽonson: Rusija može da utiče na Asada

Rusija ima jedinstvenu mogućnost da utiče na predsjednika Sirije Bašara el Asada i vrati je za pregovarački sto, izjavio je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris DŽonson.
Boris DŽonson - Foto: vijesti.me
Boris DŽonsonFoto: vijesti.me

“Rusija ima jedinstvenu mogućnost da ubijedi Asadov režim da zaustavi masovna ubistva i vrati se za pregovarački sto“, izjavio je DŽonson na konferenciji za medije nakon pregovora sa DŽonom Kerijem.

Svjetska zajednica, gdje se nalazi i Rusija, treba da bude jedinstvena u rješavanju sirijske krize, koja se neće prekinuti dok je na vlasti predsjednik Bašar el Asad, navodi se u saopštenju ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa DŽonsona u vezi sa predstojećim međunarodnim sastancima zbog krize u Siriji i Јemenu u utorak u Londonu.


“Јa sam jasno izrazio svoj stav da se stradanje Sirijaca neće prekinuti dok je Asad na vlasti. Međunarodna zajednica, uključujući i Rusiju, treba da bude jedinstvene u tome“, navodi se u DŽonsonovoj izjavi.

“Ministar će se sastati sa ministrima spoljnih poslova Njemačke, Francuske i Italije i visokim predstavnikom EU da bi razmatrali sukob u Siriji“, navodi se u saopštenju britanskog Ministarstva spoljnih poslova.