latinica  ћирилица
20/07/2016 |  11:13 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Ministarstvo demantuje Šarovića: Dopisi svim ministrima upućeni 1. i 8. jula

Ministarstvo saobraćaja i veza oštro demantuje navode ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića da nije obaviješten o stavu Republike Srpske povodom jednoglasnog usvajanja Okvirne transportne politike BiH od strane Savjeta ministara BiH.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Ministarstva podsjećaju da su prvog i osmog jula ove godine uputili dopise predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, te članovima Savjeta ministara BiH iz Republike Srpske, kao i poslaničkim klubovima u Parlamentarnoj skupštini BiH, te Delegaciji EU u BiH, u kojima je navedeno da je usvajanje akta koji nije usaglašen sa entitetima, a u čijoj je isključivoj nadležnosti saobraćajna infrastruktura, štetan za Republiku Srpsku i BiH, te zatraženo postupanje.

Podsjetimo, Okvirna strategija transporta BiH, je jednoglasno usvojena u Savjetu ministara bez saglasnosti Vlade RS. Ministar Šarović tvrdi da ga niko iz Srpske nije obavijestio kako ne pristaju na taj dokument. Naša televizija je imala uvid u dopise u kojima se jasno kaže da je Srpska protiv tog dokumenta. 

DOKUMENTE MOŽETE POGLEDATI OVDЈE

Kopija dopisa od 01 07 2016

Kopija dopisa od 08 07 2016