latinica  ћирилица
20/07/2016 |  12:40 | Autor: SRNA

Slučaj "Beko": Zdravković se branio ćutanjem

Aleksandar Zdravković, koji je uhapšen prije dva dana zbog sumnje da je pokušao ubistvo biznismena Milana Beka, branio se ćutanjem na saslušanju u tužilaštvu u Beogradu, koje je predložilo sudu da mu bude određen pritvor.

Zdravković nije iznosio odbranu na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu, jer je naveo da se zbog ranjavanja loše osjeća, javio je "Blic".

Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor zbog opasnosti da mi mogao da utiče na svjedoke, da ponovi krivično đelo i zbog uznemirenja javnosti.

Zdravković je uhapšen u ponedeljak, 18. jula, u Beogradu, nakon više od godinu i po dana od incidenta u kojem je Beko teško ranjen ispred svoje kuće 14. novembra 2014. godine.

Prema pisanju beogradskih medija, Zdravković je ranije sumnjičen za teška krivična đela kao pripadnik "zemunskog klana".

Uhapšen je na osnovu DNK koji je uzet nakon što je prije desetak dana ranjen u ruku po puštanju iz pritvora zbog optužbi za otmicu.

S obzirom na to da je od ranije poznat policiji, ali i sumnje da ima veze sa pokušajem ubistva Beka, inspektori su tokom uviđaja ovog djela uzeli njegov DNK.

Upoređivanjem tog i biološkog nalaza iz baze MUP-a, inspektori su zaključili da riječ o istoj osobi.

Nedavno je Viši sud u Beogradu prvostepenom presudom oslobodio Maju Adrovac optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva Beka, a njen muž Ivan Adrovac se, prema pisanju beogradskih medija, dovodi u vezu sa ovim djelom mada još nije pod zvaničnom istragom.