latinica  ћирилица
20/07/2016 |  13:02 ⇒ 21/07/2016 | 07:37 | Autor: RTRS

Čubrilović: Srpska od bošnjačke elite nije priznata od početka (VIDEO)

Republika Srpska, kao partner, od bošnjačke elite nije priznata od početka - poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović gostujući u emisiji "Telering".
Telering - Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Telering - Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je govorio i o najavljenom referendumu o Danu Republike ali i o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH. 

Srbe optužuju za preglasavanje, a donose jednostrane odluke, poput one o popisu stanovništva – rekao je Čubrilović. BiH, kao složena državna zajednica, u svim segmentima, uvijek osluškuje druge, a nikako da pronađe sebe lično.

- Ono što uzimaju sebi za pravo ni u kom slučaju ne priznaju i drugom za pravo, tako do do kompromisa nećemo doći. Kad budemo spremni da svako od nas od svojih prava "odvadi", onda ćemo naći rješenje, a da nije pritiska sa strane brzo bi došli do takvih rješenja - rekao je Čubrilović.

Govoreći o najavljenom referendumu o Danu Republike predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je to još jedan u nizu političkih pritisaka na Republiku Srpsku, ali i jasan dokaz da je održavanje referenduma o Danu Republike neophodno. Govoreći o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH, Čubrilović je rekao da niko nije bio protiv referenduma i da je NSRS poslala odluku na objavljivanje u Službeni glasnik i sada se čeka da se ta odluka objavi.

- U pitanju je dokument koji treba da objavi Službeni glasnik. Ni za jedan dokument koji se pošalje u Službeni glasnik nema intervencija - rekao je on.

Nedeljko Čubrilović gostujući u "Teleringu" rekao je i da nije u potpunosti zadovoljan radom srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine i da bi njihov rad mogao da bude bolji. Podsjetio je i na posljednju odluku – usvajanje strategije razvoja saobraćaja BiH u kojoj su po mišljenju Čubrilovića napravljeni veliki propusti.