latinica  ћирилица
20/07/2016 |  14:44 ⇒ 22:53 | Autor: SRNA

CIK: Kandidatske liste na srpskom jeziku objaviće "Glas Srpske"

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je u Sarajevu donijela odluku da dnevnom listu "Glas Srpske" iz Banjaluke, kao najpovoljnijem ponuđaču, dodijeli posao oglašavanja na srpskom jeziku ovjerenih kandidatskih lista za oktobarske lokalne izbore.
CIK BiH -
CIK BiH

Portparol CIK-a BiH Maksida Pirić rekla je Srni da je na današnjoj sjednici odlučeno da glavni centar za brojanje za lokalne izbore 2016. godine bude smješten u dvorani "Zetra" u Sarajevu.

Ona je podsjetila da u 16.00 časova ističe rok za otklanjanje uočenih nedostataka na kandidatskim listama.

Komisija je prošle sedmice od 2.280 kandidatskih lista sa ukupno 30.758 kandidata ovjerila 2.105 lista na kojima se nalazi 22.889 kandidata.

Na ostalih 175 lista, na kojima se nalazi 7.869 kandidata, uočeni su nedostaci, pa je političkim subjektima dat rok da ih do danas otklone.

"Nakon toga ćemo izvršiti provjeru dostavljenih kandidatskih lista i na jednoj od narednih sjednica okončati postupak provjera onih koji ispunjavaju uslove", najavila je Pirićeva.

CIK će sutra u Sarajevu žrijebom utvrditi redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću.

Žrijebanje će biti održano u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, s početkom u 11.00 časova, a mogu mu prisustvovati predstavnici ovjerenih političkih stranaka, koalicija, lista nezavisnih kandidata, nezavisni kandidati, akreditovani posmatrači i predstavnici medija.