latinica  ћирилица
20/07/2016 |  16:35 | Autor: sputniknews.com

Nakon vožnje oficiri FSB protjerani u Sibir (VIDEO)

Najveći dio diplomaca Akademije Federalne službe bezbjednosti koji su organizovali vožnju džipovima „mercedes benc gelandevagen“ odlučio je da službu nastavi u Upravi FSB za Čukotsku autonomnu oblast i Kamčatski kraj, saopštila je televizija „Lajf“.

Učesnicima vožnje su predložili ili da služe u pograničnim rejonima ili da idu iz službe. Praktično svi su izabrali prvu opciju.

“Za rukovodstvo FSB je bilo od principijelne važnosti da ih nauče pameti za takvo ponašanje. Odlučeno je da diplomce ne lišavaju šanse za rad u redovima FSB“, saopštio je izvor za “Lajf“.

Pritom, diplomci se mogu vratiti u prestonicu u slučaju dobrih rezultata rada.

Ranije je FSB Rusije saopštio da je po predmetu kršenja specijalnih pravila za saradnike organa bezbjednosti izvršena provjera diplomaca.


“Što se tiče počinilaca, preduzete su osnovne lične odluke o promjeni uslova njihove službe. Prema rukovodiocima Akademije preduzete su stroge disciplinske mjere, jedan broj rukovodilaca je degradiran, a ostali će biti otpušteni“, saopštili su u FSB.

Krajem juna za vrijeme proslave diplomci Akademije FSB-a su iznajmili nekoliko desetina džipova “gelandevagen“ i provozali se ulicama Moskve.