latinica  ћирилица
21/07/2016 |  11:31 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

Pet kandidata u izbornoj trci za prvog čovjeka Zvornika (VIDEO)

Do lokalnih izbora u Srpskoj i BiH ostalo je nešto više od dva mjeseca. U izbornij trci za prvog čovjeka Zvornika naći će se pet kandidata koji će kroz predizbornu kampanju pokušati da zadobiju povjerenje Zvorničana.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Snage će na izborima odmjeriti Zoran Stevanović zajednički kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a, Dragan Kojić kandidat SZP-e, Hadži Јovan Mitrović ispred Srpske napredne stranke, Hazim Karić ispred SDA i SBB-a i nezavisni kandidat Miladin Јović. 

Zvorničani će prvi put u istoriji birati gradonačelnika i gradsku vlast koja će u naredne četiri godine odlučivati o njihovoj sudbini. Kandidati će pokušati opravdati očekivanja građana.

- Smatram kao i većina građana da su Zvorniku potrebne promjene i smatram da mogu da dam veliki doprinos u boljem razvoju našeg grada - kaže Kojić.

Kandidat SNS-a Hadži Јovan Mitrović nema dilemu, naglašava da je potrebna reforma javne uprave, jačanje privrednog sektora, zapošljavanje i zaustavljanje odlaska mladih ljudi.

- Mislimo da je poslednji momenat da dođe do nekih promjena, promjena u cilju da se reforma mora izvršiti, ma koliko ona bila bolna. Ona je bolna možda za pojedince, ali za većinu će sigurno biti bolje - kaže Mitrović.

Prvi čovjek Zvornika od 2007. godine, Zoran Stevanović uvjeren je u četvrtu izbornu pobjedu, ali i dobar rezultat koalicije, jer, kako kaže, gradili su i gradiće uspješan Zvornik, gledajući u budućnost.

- Mislim da je naša pobjeda na izborima neupitna i da će ove tri stranke činiti većinu u gradskom parlamentu i nastaviti tamo gdje smo stali - kaže Stevanović.

Drugog oktobra putem demokratskih izbora Zvornik će dobiti prvog gradonačelnika, ko god to bio, sačekaće ga mandat pun izazova, veliki posao i zadatak da život 59 hiljada Zvorničana učini boljim.