latinica  ћирилица
21/07/2016 |  11:31 | Autor: SRNA

Gojković: Islamska zajednica Srbije poštuje državu

Islamska zajednica Srbije otvorena je za razgovor i saradnju, a državu u kojoj živi poštuje kao svoj dom, rekao je novoimenovani vrhovni poglavar Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović na sastanku sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković u Beogradu.
Maja Gojković             (Foto:tvbest.rs) -
Maja Gojković (Foto:tvbest.rs)

"Državu u kojoj živimo poštujemo kao svoj dom, kao što poštujemo našu porodicu", naveo je Nasufović, koji je zahvalio Gojkovićevoj što je primila delegaciju Islamske zajednice Srbije.

On je zahvalio Gojkovićevoj i za prisustvo njegovom ustoličenju u Bajrakli džamiji u Beogradu, čime je pokazala da Skupština Srbije predstavlja sve građane, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Gojkovićeva je ukazala da je Skupština Srbije predstavničko tijelo i dom svih građana, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost i da nastoji da radom i zakonodavnom aktivnošću unaprijedi život svakog građanina Srbije.

Ona je rekla da su problemi sa kojima se svi građani suočavaju veoma slični i da predstoji nastavak borbe za ekonomski razvoj, zapošljavanje, bolje obrazovanje i zdravstvo.

U delegaciji Islamske zajednice Srbije bio je i muftija beogradski Mustafa Јusufspahić.