latinica  ћирилица
21/07/2016 |  12:21 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

Foča i Višegrad: Policija na tragu milionskog kriminala (VIDEO)

Kriminalistička policija MUP-a Srpske dostavila je danas Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu izvještaj protiv lica čiji su inicijali G.P. i N.P. iz Foče, M.P. iz Rudog i privrednog društva "Srbinje-putevi" iz Foče zbog malverzacija sa imovinom privrednih društava "Panos" Višegrad i "Višegrad-promet".
Zgrada Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu (Foto: sarajevo-rs.com) -
Zgrada Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu (Foto: sarajevo-rs.com)

Kako je potvrđeno za RTRS, izvještaj je dostavljen protiv Gordana i Nedeljka Pavlovića iz Foče, te Milimira Proroka iz Rudog. 

Gordan Pavlović je osumnjičen da je, od marta do jula 2013. godine, kao kontrolni akcionar u "Panosu" i "Višegrad-prometu" i vlasnik "Srbinje-puteva", zajedno sa Nedeljkom Pavlovićem, kao direktorom "Srbinje-puteva", na osnovu falsifikovane dokumentacije, cjelokupnu imovinu "Panosa" i "Višegrad-prometa" od 1.450.000 KM prenio na "Srbinje-puteve" po cijenama ispod tržišne vrijednosti.

Oni su potom istu imovinu prodali opštini Višegrad za 5.734.473 KM, čime je "Srbinje-putevima" pribavljena protivpravna imovinska korist od 4.284.473 KM, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

"Za isti iznos oštetećeni su ostali akcionari i privredna društva `Panos` i `Višegrad-promet`, a Poreska uprava Republike Srpske za 120.763 KM", navodi se u saopštenju MUP-a.

Milimir Prorok je osumnjičen da je prilikom sačinjavanja ugovora o prometu nekretnina prekršio Zakon o notarima Republike Srpske jer je označio Gordana Pavlovića kao direktora i lice ovlašćeno za zastupanje "Panosa" iako on to svojstvo nije posjedovao, niti je bio direktor tog privrednog društva.