latinica  ћирилица
21/07/2016 |  13:10 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Večeras konačno rješenje za izbore u Mostaru

Predstavnici HDZ-a, SDA i SBB večeras će u19 časova, uz prisustvo međunarodnih predstavnika, u Ambasadi SAD u Sarajevu održati sastanak, na kojem bi trebalo da dođe do konačnog rješenja za Mostar, kako bi se u ovom gradu održali lokalni izbori, pišu federalni mediji.
Mostar - Foto: RTRS
MostarFoto: RTRS

Američka ambasadorka Morin Kormak i ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson posljedinjih dana ulažu velike napore kako bi se razgovori oko Mostara intenzivirali i stavovi ključnih aktera – HDZ-a i SDA – približili. Ambasodori su prošle sedmice boravili u Mostaru, gdje su se sastali s članom Predsjedništva BiH i liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

Kako navode mediji,  ambasadori su iznijeli odlučan stav da se izboru u Mostaru moraju održati 2. oktobra, kada će biti i u svim drugim opštinam i gradovima. Kako dalje navode, posljednjih dana su u Mostaru boravili brojni predstavnici Ambasade SAD ali i visoki zvaničnici SDA. Nezvanično, određenih pomaka i nazanaka da bi se moglo doći do dogovora ima, dok zvaničnih informacija još nema. Prema istom  izvoru HDZ pristao da Mostar ima zamjenika gradonačelnika.

(Dnevni list)