latinica  ћирилица
21/07/2016 |  16:09 ⇒ 19:30 | Autor: RTRS

U Dnevniku 2: Zašto srpski ministri u Savjetu ministara ne čitaju dopise institucija Srpske? (FOTO)

Novi način ignorisanja institucija Republike Srpske - srpski predstavnici u Sarajevu tvrde da im ne stižu dopisi iz Banjaluke. A zajedničko svim, navodno zagubljenim pisanim apelima, su upozorenja na prenos nadležnosti!

Posljednji u nizu je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, koji je danas u Sarajevu izjavio da je lično tražio da Savjet ministara ne razmatra Prijedlog odluke o uspostavljanju Koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma, jer nije imao vremena da se upozna sa primjedbama državnih ministarstava.

One od drugih nivoa vlasti, uključujući i institucije Republike Srpske, koje je navodno prošle sedmice tražio, Mektić tvrdi nije dobio.

Vlada Srpske odbacila je ranije prijedlog o formiranju Koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma zbog prenosa nadležnosti, zahtijevajući od srpskih ministara u Savjetu ministara BiH da ne podrže taj dokument. Da su ih je uredno o tome i obavijestili pokazuju ovi dokumenti u našem posjedu.

Zbog čega ne čitaju, ali i ne uvažavaju dopise iz Banjaluke, više u Dnevniku u 19,30! 

U Dnevniku još gledajte:

Hrvati u Savjetu ministara spriječili usvajanje prijedloga o formiranju Koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma.

Šta donosi dokument "Pregled odbrane", koji je usvojen na Predsjedništvu BiH? Da li je smanjenje broja vojnika samo kozmetička promjena?

Foča i Višegrad – policija na tragu milionskog kriminala. U Doboju policijski izvještaj zbog propusta u rekonstrukciji tvrđave!

Sumnjivi dizel iz Albanije uvezen u BiH. Ima li ga na pumpama?

 

Zaključak
Foto: RTRS

Zašto srpski ministri u Savjetu ministara ne čitaju dopise institucija Srpske?
Foto: RTRS

Zašto srpski ministri u Savjetu ministara ne čitaju dopise institucija Srpske?
Foto: RTRS

Zašto srpski ministri u Savjetu ministara ne čitaju dopise institucija Srpske?
Foto: RTRS