latinica  ћирилица
22/07/2016 |  17:11 | Autor: RTS

Počinje nova sezona ЈSL

Fudbaleri Crvene zvezde utakmicom protiv Napretka na stadionu "Rajko Mitić" kreću pohod na odbranu titule i 28. šampionski naslov prvaka Srbije. Partizan juriša na svoju 27. titulu, a svoj put počinje u nedjelju, kada gostuje debitantu Bačkoj.
Јelen Super liga - Foto: ilustracija
Јelen Super ligaFoto: ilustracija

Poslije tačno dva mjeseca pauze kreće nova sezona Superlige duelom crveno-bijelih i povratnika u najjači rang Srbije, koji će Zvezdi poslužiti kao uvertira pred prvu utakmicu sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Branilac trofeja već je odigrao dva meča u Evropi. Nije briljirao, iskazao je dosta taktičkih manjkavosti i sa dosta muke je prošao maltešku Valetu, ali sigurno je da će tim iz Ljutice Bogdana igrati bolje kako vrijeme bude odmicalo. Za koliko će to biti dovoljno u Evropi ostaje da se vidi, ali je izvjesno dovoljno da u domaćem šampionatu bude jedan od dva glavna kandidata za osvajanje titule.

Najveći rival Partizan domaći šampionat i gostovanje Bačkoj u Novom Sadu ne dočekuje u dobrom raspoloženju, poslije ranog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope od poljskog Zaglebja. Nakon sjajnih igara u Evropi prošle godine, crno-bijeli su potpuno razočarali ove sezone (neki kažu i prije početka sezone), tako da je fokusiranje na prvenstvo zapravo jedino što im je i preostalo.

Od ostalih duela prvog kola izdvaja se "derbi Zapada" u kojem igraju Metalac i Borac u Gornjem Milanovcu, dok u Nišu ekipa Radničkog dočekuje Čukarički, koji takođe tek što je završio učešće u Evropi porazom od Videotona.

Ništa manje neizvjesnosti neće biti u Surdulici gdje igraju Radnik i Јavor, kao i na Voždovcu gdje gostuje Spartak, odnosno u Lučanima u meču Mladost - Rad.

Utakmica između Novog Pazara i Vojvodine odložena je zbog dugog puta Novosađana u Vels i plasmana u treću rundu kvalifikacija Lige Evrope.

Prvi put u istoriji srpskog fudbala kompletno kolo odigraće se u večernjem terminu i pod reflektorima.

Raspored prvog kola Superlige, danas: Crvena zvezda - Napredak (20 sati). Subota: Metalac - Borac, Radnik - Јavor, Mladost Lučani - Rad, Voždovac - Spartak (svi od 20 sati).

Nedjelja: Bačka - Partizan (19), Radnički Niš - Čukarički (20).

Odloženo: Novi Pazar - Vojvodina.