latinica  ћирилица
23/07/2016 |  10:28 | Autor: SRNA

Vučić uputio telegrame saučešća Merkelovoj i Zehoferu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća njemačkom kancelaru Angeli Merkel povodom terorističkog napada u Minhenu, navodeći da je Srbija uz Njemačku i njemački narod.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

"Užasnula nas je vijest o napadu u Minhenu koji, ne samo da je odnio nevine živote, nego nas je i ponovo upozorio da mržnja i nasilje mogu da se pojave svuda i uvijek", navodi se u telegramu.

Vučić je poručio da će Srbija, u zaštiti porodičnih, kulturnih i civilizacijskih vrijednosti koje dijeli, uvijek biti na istoj strani sa Njemačkom i njemačkim narodom i ako, kao mala zemlja, može u tome da pomogne, spremna je da pruži podršku i pomoć.

"U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i Vama i Vašoj vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća, a povrijeđenima želje za brz oporavak", naveo je Vučić.

Vučić je izraze najdubljeg saučešća uputio i premijeru Bavarske Horstu Zehoferu, porodicama i prijateljima poginulih, a povrijeđenima je poželio brz oporavak.

"Na nama je odgovornost da svim snagama štitimo porodične, kulturne i civilizacijske vrijednosti koje dijelimo i u tome možete da se oslonite na prijateljstvo i podršku Srbije", istakao je Vučić.