latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:13 | Autor: TANЈUG

Sikimić: Nadam se da ćemo propušteno nadoknaditi protiv Ludogoreca

Јedan od naiskusnijih fudbalera Crvene zvezde Predrag Sikimić istakao je danas da žali što ekipa nije pobijedila Napredak na premijeri Superlige zbog brojnih promašenih šansi i poručio da se nada da će se to vratiti protiv Ludogoreca.

Crveno-bijeli su odbranu titule prvaka Srbije krenuli remijem protiv Napretka (2:2) na stadionu Rajko Mitić, nakon što su stigli dva gola zaostatka, upravo golom Sikimića u finišu.

"Bilo je šansi, moglo je da bude i drugačije. Šteta što nismo iskoristili još neku od šansi koje smo imali, ali ponestalo je i vremena. To valjanje po terenu me užasava. Ne volim to, i tim ekipama se tako i vraća. Dođi, igraj fudbal. Opet, ko zna zašto je ovo dobro. Možda će nam se sve vratiti u Bugarskoj, bilo bi jako dobro da tamo postignemo što više golova", rekao je Sikimić za klupski sajt.

Izabranike Miodraga Božovića očekuje možda i najvažniji meč sezone, pošto putuju u Bugarsku na duel sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sikimić se prisjetio prijateljske utakmice dva tima u Razgradu prošle godine, kada je Ludogorec slavio sa 3:1.

"Nismo izašli kako treba i brzo smo primili gol. Ali, i tada smo pokazali da i sa kombinovanim timom možemo da se nosimo sa njima. Imaju blagu prednost jer imaju više iskustva igranja u kvalifikacijama i jer ulažu mnogo novca. Igrali su i grupe evropskih takmičenja, dugo su zajedno, ali vjerujem da ćemo nešto napraviti".

On je poručio da je recept da se u meč uđe hladne glave i veoma borbeno.

"Volio bih da napravimo dobar rezultat, a onda nas ovdje čeka 50.000 ljudi. Trebaće nam i sreća, ona mora da se zasluži, ali mora i da se prizove. Stalno govorim saigračima da moramo biti pozitivni, znamo da igramo protiv ozbiljne ekipe, ali možemo da igramo sa njima", zaključio je Sikimić.