latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:16 | Autor: SRNA

Kilometarske kolone prema hrvatskom primorju

Na putevima prema moru u Hrvatskoj i na graničnim prelazima otežano se saobraća zbog povećane frekvencije vozila, a na pojedinim dionicama kolone su duge i po nekoliko kilometara.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Zbog saobraćajnih nesreća na auto-putu Zagreb-Split-Ploče kod tunela Mala Kapela, Grič i Sveti Rok vozi se usporeno u kolonama od oko dva do sedam kilometra, saopšteno je iz Hrvatskog auto-kluba.

Do povremenih zastoja u saobraćaju zbog velike frekvencije vozila dolazi na auto-putu Zagreb-Dubrovnik i kod naplatnih rampi Lučko i Karlovac, između čvorova Novigrad i Bosiljevo dva, kroz tunele u pravcu Dubrovnika, te na pojedinim dionicama u pravcu mora i prema unutrašnjosti.

Na naplatnoj rampi Lučko, na izlazu sa auto-puta Zagreb-Dubrovnik kolona vozila je duga oko dva kilometra, a kod naplatne rampe Sveta Helena na auto-putu Zagreb-Goričan oko dva kilometra.

Pojačan je saobraćaj na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici, auto-putevima Zagreb-Macelj, Bregana-Lipovac i Rijeka-Zagreb i Rijeka-Rupa, kao i duž obale na prilazima turističkim centrima.

Tokom dana gust saobraćaj se očekuje duž Јadranske magistrale, posebno na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, te na dionici Split-Omiš-Makarska, na auto-putu Rupa-Diračje, kod čvora Matulji u pravcu Istre i na dionici prema ostrvu Krku i Krčkom mostu.

Zbog pojačanog saobraćaja na graničnim prelazima Kašel i Plovanija kolona vozila se dijelom proteže i na Istarski ipsilon i duga je oko tri kilometra.