latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:59 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Mićić: Protivzakonite odluke Skupštine (VIDEO)

Presudom Okružnog suda u Bijeljini, smijenjeni načelnici gradskih odjeljenja za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu Slavko Bašić i Slaviša Savić vraćeni su na posao.
Mićo Mićić - Foto: RTRS
Mićo MićićFoto: RTRS

Time je poništena odluka skupštinske većine -predvođene SNSD-om , koja ih je razriješila dužnosti zbog, tvrde, nezakonitog poslovanja.

Dok gradonačelnik Mićo Mićić očekuje povratak na posao i ostalih smijenjenih načelnika i šezdesetak direktora gradskih agencija, preduzeća, članova izvršnih i nadzornih odbora, predsjednik gradske Skupštine Dragan Đurđević najavljuje da će ih nova skupštinska većina ponovo smijeniti.

Mićić nije krio zadovoljstvo sudskim presudama, zbog kojih je sazvao i vanrednu konferenciju za novinare. Ovakav epilog je,kaže, bio očekivan jer skupštinska većina nije prethodno tražila njegovo mišljenje, a ni Komisija za izbor i imenovanje, tvrdi, nije legalno izabrana .

“Mogu prijedlog podnijeti jedna trećina odbornika i za smjenu i za postavljanje, ali da bi se to realizovalo treba saglasnost načelnika,i dok god budu postavljali bez saglasnosti načelnika ili gradonačelnika to će im padati”, kaže gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić.

Predsjednik Skupštine Dragan Đurđević, međutim,tvrdi da je svaki put traženo mišljenje gradonačelnika, ali da nisu dobili konkretan odgovor .

“Gradonačelnik pokušava da izmišlja da je komsija nelegalna i to sud nigdje ne navodi ponovo ćemo nastaviti borbu protiv kriminala kojim se bavi gradonačelnik i nejgovi saradnici i mi ćemo ponovo 1.avgusta smijeniti iste funkcionere”, izajvio je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević.

Načelnici gradskih odjeljenja nisu bili razriješeni dužnosti zbog proceduralnih propusta, već zbog kriminalnih radnji i korupcije, tvrde u SNSD-u.

“Mi nećemo odustati u našoj namjeri da spriječimo lično bogaćenje i ostvarivanje ličnih interesa, a sve u nekoj zavjeri protiv građana Bijeljine”, rekao je Nedeljko Ćorić, predsjednik GO SNSD-a Bijeljina.

Dok gradonačelnik očekuje da će nakon dosadašnje četiri presude, na posao biti vraćeni i ostali smijenjeni funkcioneri, u novoj skupštinskoj većini kažu da neće odustati od obračuna s kriminalom i korupcijom.