latinica  ћирилица
23/07/2016 |  12:33 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

Pojačane kontrole na putevima u Hercegovini (VIDEO)

U akciji pojačane kontrole na putevima u Istočnoj Hercegovini, za samo 16 dana kažnjena su čak 1.643 vozača za prekoračenje brzine. Kontrole su pojačane posebno u dane vikenda zbog povećanog intenziteta saobraćaja u ovom dijelu Republike Srpske.
Kontrola brzine - Foto: RTRS
Kontrola brzineFoto: RTRS

Brojke pokazuju da je saobraćajna policija dnevno bilježila čak 102 prekršaja prekoračenja brzine. Najviše prekršaja evidentirano je u Trebinju 705, a najmanje u Ljubinju 39. Policijski podaci pokazuju da vozači vikendom voze brže nego ostalim danima. Od ukupnog broja prekršaja polovina se desila za vikend.

- Zbog većeg inteziteta saobraćaja i turističke sezone pojačane su kontrole - kaže Јovana Cvijetić, portparolka CЈB Trebinje.

Vozači ne kriju da često dodaju gas i prekorače dozvoljenu brzinu. I dok jedni smatraju da se samo novčanim i drugim kaznenim mjerama može popraviti stanje, drugi smtaraju da se mnogo nesavjesnih vozača često "provuče" nekažnjeno.

- Poslednja akcija je provođena novim dual radarskim sistemom koji radi stalno, tako da se izbjegla mogućnost korupcije i podmićivanja - kaže Cvijetićeva.

S obzirom na to da je sezona odmora u punom jeku vozačima se savjetuje da voze oprezno i brzinu prilagode uslovima na putu. Pojačane kontrole na putevima u Istočnoj Hercegovini sprovodiće se do 12. avgusta.