latinica  ћирилица
23/07/2016 |  14:38 ⇒ 14:39 | Autor: SRNA

Todorović: SP značajan politički faktor u Izbornoj jedinici pet

Socijalistička partija će, nakon lokalnih izbora u oktobru, biti značajan politički faktor u lokalnim zajednicama Izborne jedinice pet i bez nje neće biti moguće formiranje lokalne vlasti, rekao je član Izvršnog odbora SP iz ove izborne jedinice Srđan Todorović.
Teslić - Aktiv žena SP-a - Foto: SRNA
Teslić - Aktiv žena SP-aFoto: SRNA

Todorović, koji je danas u Tesliću prisustvovao političkoj edukaciji kandidatkinja za lokalne izbore iz Izborne jedinice pet, istakao je da je SP mjesto za afirmaciju žena, njihovih interesa i stavova, što potvrđuje i veliki broj žena na funkcionerskim mjestima u okviru zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srpske.

- Aktiv žena danas je jedan od najorganizoavniji dijelova SP-a, koji uz Aktiv mladih čini okosnicu prošlih i budućih rezultata - rekao je Todorović, koji je izrazio zadovoljstvo zbog povećanja broja članova i strukture partije.

Predsjednik Aktiva žena SP-a Milka Glamočić rekla je da je cilj današnje političke edukacije jačanje aktiva, privlačenje žena u politiku i unapređenje njihove liderske vještine.

Ona je navela da su Izbornom jedinicom pet obuhvaćeni odbori SP-a Doboj, Teslić, Petrovo i Stanari, te da se na odborničkim listima nalazi više od 50 kandidatkinja ove partije.

- Rodna ravnopravnost nije samo žensko, već i političko pitanje svih kojima je stalo do društvenog, političkog i socijalnog napretka, a SP obezbjeđuje demokratsko, pravno i solidarno društvo koje će građanima omogućiti dostojanstven život - poručila je Glamočićeva.

Član SP-a Slavica Milikić, koja je i pomoćnik ministra finansija Republike Srpske za trezor, rekla je da su žene iz ove partije dokazale da mogu uspješno vršiti visokopoziocionirane i odgovorne funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Politička edukacija kandidatkinja za lokalne izbore iz Izborne jedinice pet održana je u hotelu "Kardijal".