latinica  ћирилица
23/07/2016 |  17:12 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Milići- Otvoreni pogoni za proizvodnju namještaja (FOTO)

Kompanija Boksit u Milićima otvorila je rekonstruisani i novoizgrađeni objekat fabrike za proizvodnju namještaja.
Milići - Lukić – Dukić / otvaranje - Foto: SRNA
Milići - Lukić – Dukić / otvaranjeFoto: SRNA

Nabavljeno je 10 novih mašina za proizvodnju masivnih ploča. Investicija je vrijedna milion i po maraka, od čega su trećina vlastita sredstva, a dvije trećine kredit. Iz Kompanije, koja obilježava 57 godina rada, najavljuju da će do kraja godine zaposliti 50 novih radnika. 

Nabavljeno je 10 novih mašina. S već postojećom infrastrukturom stvoreni su svi preduslovi za proizvodnju većih količina namještaja namijenjenog zapadnom tržištu.

"Asortiman proizvoda kada je u pitanju finalna prerada činiće stolovi, komode, ormari, vitrine, kreveti i drugi proizvodi, rekao je Slaviša Lukić, izvršni dirketor u sektoru “Drvoprerada” kompanije Boksit.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić naveo je da je milićki "Boksit" moćna kompanija, koja je "motor razvoja regije".

"Mnogo porodica živi od `Boksita` i ovo je samo jedan u nizu projekata koji unapređuju poslovanje i ja sam oduševljen time kako ova kompanije posluje", dodao je Trninić.

 

 

Sa postojećim, ali i novoizgrađenim objektima, kompanija Boksit planira da u Dvrovpreradi do kraja godine zaposli 50 radnika, uz postojećih 50.

Od početka godine u Boksitu je zaposleno 75 radnika.

"Računamo da ćemo do kraja godine u ove nove programe i povećanje kapaciteta da zaposlimo oko 70 radnika, i to bi bilo oko 150 novih radnika i stručnjaka koje bi imali u toku ove godine u kompaniji", izjavio je Rajko Dukić, direktor kompanije “Boksit” Milići. 

Kompanija Boksit ukupno ima 700 zaposlenih. Planiraju da do kraja godine investiraju 6 miliona maraka.