latinica  ћирилица
23/07/2016 |  21:39 ⇒ 24/07/2016 | 00:18 | Autor: RTRS

Premijer liga BiH: Sloboda i Metalege uspješni u prvom kolu

Danas je počela fudbalska Premijer liga BiH, a u tri današnje utakmice pobjede su upisali Metalege i Sloboda iz Tuzle.
Premijer liga BiH - Foto: ilustracija
Premijer liga BiHFoto: ilustracija

Prvenstvo je otvoreno utakmicom između Čelika i Metalegea u Zenici, a gosti su svoj debi u Premijer ligi u potpunosti iskoristili i savladali Čelik na Bilinom Polju rezultatom 3:1.

Pred kraj prvog poluvremena, kapiten Čelika Јusić faulirao je fudbalera Metalegea Popovića u kaznenom prostoru, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku, a kazneni udarac je iskoristio Siniša Dujaković i doveo tim iz Јajca u vodstvo.

Čelik je izjednačio u 59 minutu preko Brkovića, međutim, gosti u 83. minutu ponovo dolaze u vođstvo pogotkom Popovića, a konačan rezultat postavlja Dujakovićsvojim drugim golom u 89. minutu.

Fudbaleri Slobode iz Tuzle, su takođe bili uspješni na startu sezone. Oni su s lakoćom savladali Olimpik, rezultatom 3:0.

Tuzlaci su već u 14.minutu poveli golom Krpića. Isti igrač je povećao rezultat, pogtkom u 25.minutu, a konačan rezultat je postavio Kostić, nakon dosuđenog penala.

U sarajevskom derbiju, Željezničar i Sarajevo su podijelili bodove. Nakon 90 minuta igre, bilo je 1:1. Prvi dio 108. derbija obilježili su direktni crveni karton koji je zaradio igrač Željezničara Bocacini i gužve u kojoj su učestvovali skoro svi igrači oba tima.

Mreže su mirovale do 53. minuta kad je Željezničar, sa igračem manje, poveo golom Lendrića, međutim, samo šest minuta kasnije Ahmetović je izjednačio i na ovaj način donio bod Sarajevu.

Nakon gola ekipe sa Koševa susret je prekinut zbog bakljade Hordi zla (navijača Sarajeva) na dijelu sjeverne tribine, a igrači su se na teren vratili nakon dvadesetak minuta pauze, ali je do kaja meča rezultat ostao isti.

Sutra su na programu još tri meča prvog kola:

Krupa - Mladost Doboj Kakanj
Široki Brijeg -Vitez
Zrinjski Mostar - Radnik Bijeljina