latinica  ћирилица
24/07/2016 |  17:54 | Autor: TANЈUG

Crvendakić i Stanković u timu za Rio

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je spisak od 12 igračica koje će učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju, na kojem su i dvije najmlađe - Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković.
Košarkašice Srbije - Foto: Beta/AP
Košarkašice SrbijeFoto: Beta/AP

Sa šireg spiska otpale su Tijana Ajduković, Maja Škorić i Sanja Mandić.

- Donijela sam odluku da vodim dvije najmlađe igračice, Crvendakić i Stanković, jer želim da pružim šansu budućnosti naše košarke. Razmišljam da Srbija i poslije mene bude najbolja moguća, to je jedini razlog moje odluke - rekla je ona.

U naredne dvije nedjelje do početka Igara potrudićemo se da ispravimo sve greške, a grešaka ima i to mnogo, istakla je Maljkovićeva.

- Mislim, međutim, da ako nastavimo da radimo ovim tempom, da ćemo, uz aklimatizaciju u Riju, spremno dočekati početak Olimpijskih igara - rekla je Maljkovićeva za sajt KŠ.

Srbiju će u Riju predstavljati: Milica Dabović (Kapiten), Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Јovanović, Јelena Milovanović, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Ana Dabović i Danijel Pejdž.