latinica  ћирилица
25/07/2016 |  12:03 | Autor: TANЈUG

Putin pozvao Arapsku ligu na borbu protiv terorizma

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je danas članice Arapske lige da se bore protiv terorizma uporedo sa naporima za političko rješenje u Siriji, Iraku, Libiji, Јemenu i drugim žarištima krize.
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Mikhail Klementiev) -
Vladimir Putin (Foto: Sputnik/Mikhail Klementiev)

"Rusija je spremna da ojača saradnju sa Arapskom ligom kako bi se osigurala regionalna bezbjednost, a prije svega u borbi protiv međunarodnog terorizma," rekao je Putin u obraćanju predsjednicima i premijerima zemalja Arapske lige, prenio je TASS.

Prema njegovim riječima, napori za suočavanje sa zlom terorizma treba da idu ruku pod ruku sa zajedničkim naporima za političko rješenje kriznih situacija u Siriji, Iraku, Libiji, Јemenu i drugim žarištima uz poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih zemalja.

Ruski predsjednik je takođe ocijenio da je postojeći status po pitanju Palestine neprihvatljiv i pozvao na ponovno pokretanje pregovaračkog procesa u cilju formiranja "nezavisne, održive i cjelovite palestinske države sa Istočnim Јerusalimom kao prestonicom".

Moskva, kako je dodao, namjerava da pruži svu moguću pomoć u rješavanj tog pitanja djelujući putem bilateralnih kanala i na međunarodnim forumima.