latinica  ћирилица
25/07/2016 |  13:01 | Autor: SRNA

C. Gora: Sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića

Viši sud u Podgorici usvojio je Sporazum o priznanju krivice između Miloša Marovića /sina bivšeg predsjednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića/ i Specijalnog državnom tužilaštva, prema kojem će u zatvoru provesti godinu dana i platiti državi odštetu od 380.000 evra.
Miloš Marović (Foto: "Vijesti") -
Miloš Marović (Foto: "Vijesti")

Savjetnik za odnose s javnošću Višeg suda Aida Muzurović rekla je da Marović, koji je okrivljen za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja na organizovan način, može izjaviti žalbu u roku tri dana od dana prijema rješenja.

- Nakon što rješenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana donijeti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom - rekla je Muzurovićeva.

Marović je 31. decembra prošle godine priznao da je učestvovao u nezakonitom poslu oko prodaje 26.000 metara kvadratnih opštinske zemlje na Јazu.

Kao garanciju za isplatu odštete od 380.000 evra, Marović je založio stan u kome žive njegovi roditelji Svetozar i Đorđina, na koji je upisana hipoteka.