latinica  ћирилица
25/07/2016 |  15:49 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Zvornik: Pri kraju sanacija puta Karakaj 2 - Drinjača (VIDEO)

U Zvorniku se privodi kraju sanacija dijela magistralnog puta Karakaj 2 - Drinjača. Realizuje se u okviru projekta "Hitnog oporavka od poplava u BiH" koji finansira Svjetska banka, a provodi ga Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Vrijednost radova je 2.940.000 maraka, a izvođač je "Zvornik-putevi".
Zvornik: Sanacija puta - Foto: RTRS
Zvornik: Sanacija putaFoto: RTRS

U proteklih nekoliko godina poplave i klizišta nanijele su veliku štetu zvorničkoj putnoj infrastrukturi. Zahvaljujući obnovi dijela ovog magistralnog puta u dužini od 8,5 kilometara, vozači i pješaci dobiće kvalitetniji i bezbjedniji kolovoz.

Osamdeset pet odsto predviđenih radova je završeno, a ostatak će biti do sredine avgusta.

"Rade se klasični radovi koji se odnose na rehabilitaciju, mašinsko struganje, presvlačenje postojećeg kolovoza, sanacija i čišćenje postojećih propusta, zatim sanacija pješačke staze u području naseljenog mjesta Drinjača gdje su pješaci posebno bili ugroženi u proteklom periodu", ističe Јelenko Vasić, direktor AD "Zvornikputevi".

Osim navedenog, biće postavljene nove bezbjednosne mreže i nova vertikalna i horizontalna signalizacija. Uporedo se obavlja i izgradnja dva otvorena tunela.

Bojan Ivanović, v.d. gradonačelnika Zvornika, kaže da je ovo jako značajan projekat s ozbirom da je nakon poplava 2014. baš ta putna infrastruktura bila jako oštećena i u jako lošem stanju.

Zbog radova na ovoj dionici puta, saobraćaj se reguliše u skladu sa elaboratom resornog ministarstva, a zadržavanja nisu duža od deset minuta.