latinica  ћирилица
25/07/2016 |  20:06 ⇒ 21:38 | Autor: RTRS

Devojčica poginula od udara groma, druga podlegla povredama

U nevremenu koje je kasno poslije podne pogodilo Aleksandrovac, od udara groma na licu mjesta poginula je 15-godišnja djevojčica, dok je njena vršnjakinja, s kojom je bila u društvu, večeras preminula u kuševačkoj bolnici od zadobijenih povreda.
Nevrijeme u Čačku (foto: Twitter @Grof_OdKaculica) -
Nevrijeme u Čačku (foto: Twitter @Grof_OdKaculica)

U Policijskoj upravi u Kruševcu Tanjugu je potvrđeno da je jedna djevojčica poginula, a da je druga prebačena u kruševačku bolnicu i da je policijski uviđaj u toku.

Djevojčica, koja je u vrlo teškom zdravstvenom stanju primljena u kruševačku bolnicu, podlegla je povredama večeras, poslije bezuspješnih pokušaja reanimacije, prenosi Blic.

Tragedija se, navode mediji, desila u ulici u širem centru Aleksandrovca, nešto prije 18 sati.

U požaru koji je izazvao grom u selu Mala Јeževica kod Požege izgorjela je štala sa sedam grla stoke i poljoprivredna mehanizacija, javio je RTS.

Prema prvim procjenama, šteta premašuje iznos od 70.000 evra.

Grom je udario u dio štale gdje je bilo sijeno, pa je požar buknuo velikom brzinom.

Vatrogasci u Požegi danas su bili angažovani i na gašenju požara u selu Mađer, kao i u Čestobrodici, gdje je na jednoj kući izgorio krov. U oba slučaja uzrok požara je udar groma.

U Čačku su neke ulice bile pod vodom i saobraćaj je bio otežan, a nevrijeme je zahvatilo i Ivanjicu i Gornji Milanovac, gdje je padao grad.

Kiša je padala i u Loznici, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Ćupriji, Nišu i Vranju.

Izvor: Tanjug/Srna